Principeakkoord bij Van Uden Logistics

506

WADDINXVEEN – FNV Bondgenoten heeft samen met de ondernemingsraad een principeakkoord bereikt met de directie van Van Uden Logistics over een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling (avr). Voor de avr is met de logistiek dienstverlener een looptijd van 35 maanden overeengekomen (1 mei 2014 tot 1 april 2017).

Principeakkoord Van Uden LogisticsUit de onderhandelingen kwam onder meer een loonsverhoging van 2,25% per 1 januari 2015, gevolgd door een opslag van 2,75% per 1 januari 2016. In december van dit jaar zal iedere werknemer een eenmalige netto uitkering van € 100,00 ontvangen. Verder is afgesproken dat de premievrijval, voortkomend uit de wettelijke pensioenversoberingen, volledig ten goede van de werknemers zal komen.

Bereid te luisteren

De onderhandelingen begonnen in september erg stroef. ‘Van Uden bood in twee stappen slechts 4% loonsverhoging voor een periode van drie jaar en een eenmalige bruto uitkering van € 60,00. Daarnaast stelde de directie enkele verslechteringen voor. Dan is het goed te zien dat de werkgever toch bereid is om naar zijn werknemers te luisteren. Het intrekken van de verslechteringsvoorstellen is daarvan een goed voorbeeld.’

Stemmen

De avr geldt voor de medewerkers van de distributiecentra, niet voor de chauffeurs van Van Uden Logistics. Die vallen onder de sector-cao van TLN.

Het principeakkoord wordt voorgelegd aan de leden van FNV Bondgenoten. Als de vakbondsleden ermee instemmen, wordt de avr gesloten. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief