Principeakkoord CAO voor geldtransporteur Brink’s

502

UTRECHT – FNV Transport & Logistiek en Brink’s Nederland hebben een principeakkoord bereikt over een cao. Vakbondsbestuurder Meindert Gorter is tevreden. ‘Dit brengt deels de rust die werknemers in deze tijd nodig hebben. We kunnen ons nu concentreren op de reorganisatie en het bijbehorende sociaal plan, waarbij ons uitgangspunt is dat niemand de WW ingaat.

Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kostenIn de cao is afgesproken dat de werknemers per 1 april 2014 een structurele loonsverhoging van twee procent krijgen, inclusief de daarvan afgeleide toeslagen. Tevens is een nieuwe pensioencao afgesproken. Tot slot komt er een paritaire werkgroep die de cao-partijen gaat adviseren over wijzigingen in de arbeids- en beloningssystematiek.

De cao geldt van 1 april 2014 tot 1 april 2015. FNV Transport & Logistiek legt het principeakkoord positief voor aan haar leden. Bij Brink’s Nederland werken 1.050 mensen. Medio oktober kondigde het bedrijf een reorganisatie aan die leidt tot een banenverlies van 600 en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen. (Bron: FNV)

Meer nieuws over Brink’s:
CNV wil overleg met Rabobank en Brink’s over banenverlies
FNV: ‘Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker’
Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kosten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief