Primagaz laat vrachtwagens LNG laden bij Gate terminal

865

Primagaz Benelux heeft met Gate terminal een akkoord ondertekend om vanaf januari 2014 vrachtwagens te laden aan de terminal. Primagaz gaat vrachtwagens laden met vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) om zijn klanten in Nederland te bevoorraden.

Primagaz laat vrachtwagens LNG laden bij Gate terminalGasunie en Vopak, de initiatiefnemers van en partners in Gate terminal, ontwikkelden deze terminal aanvankelijk voor de invoer van LNG. Naast de invoeractiviteiten fungeert Gate terminal sinds september 2013 ook als een exportterminal. PrimaLNG neemt het transport van het LNG in heel Europa voor zijn rekening.

Kleinschalig

Via Gate terminal kan Nederland voortaan niet alleen gas transporteren via het Nederlandse pijpleidingennetwerk, maar kan het bovendien LNG leveren als schoon alternatief voor traditionele brandstoffen die bestemd zijn voor de scheepvaart en het wegtransport. In een eerste fase deed Gate terminal extra investeringen om ervoor te zorgen dat klanten met kleinere schepen kunnen aanmeren en LNG kunnen laden. Zo wil men inspelen op de kleinschalige markten en de trends in de wereldwijde handel. Het LNG-laadstation voor vrachtwagens wordt operationeel in het eerste kwartaal van 2014. Dit is meteen de start van de kleinschalige distributie van LNG als brandstof.

Zowel Primagaz Benelux als PrimaLNG is voor 100 % een dochtermaatschappij van SHV Energy. Het akkoord bevestigt dat Gate terminal momenteel uitgroeit tot een LNG-hub. (Bron: Primagaz)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter