Prijzen tachograafkaarten binnen acht jaar naar kostendekkend

1172

ZOETERMEER – Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu is met Kiwa Register in overleg om te onderzoeken of de tarieven voor tachograafkaarten binnen acht jaar naar het kostendekkende niveau kunnen. De minister gaf vorige week tijdens begrotingsbehandelingen toe dat de tarieven meer dan kostendekkend zijn.

Boetes tachograaffraude fors omhoogTijdens de begrotingsonderhandelingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dienden de SGP, ChristenUnie, CDA en PVV een motie in waarin de minister verzocht wordt de Kiwa-tarieven op kostendekkend niveau te brengen. Dit geldt ook voor tachograafkaarten.

Omlaag

Verladersorganisatie EVO blijft na de motie in de Tweede Kamer Kiwa goed in de gaten houden of de prijzen voor tachograafkaarten ook daadwerkelijk omlaag gaan. Volgens de verladers kunnen de tachograafkaarten 25 procent goedkoper.

EVO pleit al jaren voor het structureel verlagen van de tarieven van tachograafkaarten en vroeg voorafgaand aan het debat in de Kamer aandacht voor de onnodig hoge tarieven van tachograafkaarten. ‘Hoewel het ministerie al jaren spreekt van een kostendekkend niveau van deze tachograafkaarten wijzigen de tarieven echter niet.’ (Bron: EVO)

Lees ook:
Kamer wil dat Kiwa de prijs van tachograafkaarten verlaagt

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief