Premium Barge Service krijgt tweede loop in Antwerpse haven

556

De Premium Barge Service in de haven van Antwerpen wordt deze maand uitgebreid met een tweede loop. Met deze nieuwe service hebben verladers en logistieke bedrijven in de Waaslandhaven een regelmatige en betrouwbare verbinding met de belangrijkste diepzeecontainerterminals.

De Premium Barge Service begon in 2010. De eerste loop gaat dagelijks van de Scheldeterminals naar het Deurganckdok op Linkeroever en het Delwaidedok op Haven Antwerpen groeit, maar minder containers en schepenRechteroever. Dankzij het succes van deze dienst komt er nu dus een tweede loop ter ontsluiting van de Waaslandhaven.

Vast en transparant
De tweede loop verbindt de Waaslandhaven dagelijks met containerterminals op de Schelde- en rechteroever. De kracht van het concept ligt in het vaste en transparante vaarschema van het binnenvaartschip met vaste tijdvensters. Dankzij een nauwkeurige planning van de Premium Barge Service kunnen de goederenbehandelaars hun terminalplanning afstemmen op de komst van de barge en kan de havenkapiteindienst maximaal rekening houden met deze dienst in zijn sluisplanning zodat binnenschepen zo snel mogelijk worden geschut.

APS
De operator van de Premium Barge Service is Antwerp Port Shuttle (APS), een joint venture tussen Van Uden (CEM), Euroports en Shipit en een verderzetting van het samenwerkingsverband ABC. APS spitst zich hoofdzakelijk toe op intraportuair vervoer van containers binnen de Antwerpse haven. (Bron: Haven Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief