Premier onthult miljoenste DAF

479

EINDHOVEN – De minister-president heeft vandaag bij DAF Trucks in Eindhoven de 1.000.000e truck onthuld. ‘Een onvoorstelbaar aantal en een geweldige prestatie. DAF is een prachtig voorbeeld van wat de Nederlandse maakindustrie in zijn mars heeft. Innovatie en vakmanschap gaan hier hand in hand’, aldus Rutte.

Premier onthult miljoenste DAFOver de succesvolle samenwerking tussen innovatie en vakmanschap zei de minister-president: ‘In Nederland werken ingenieurs en lassers samen. We winnen niet op lage lonen, maar op de slimste oplossingen.’ Rutte droeg de truck vervolgens over aan de heer Bálint Révész van het gelijknamige transportbedrijf uit Hongarije, gespecialiseerd in bulk- en tanktransport.

Brainport

De Nederlandse industrie is goed voor circa 78 miljard euro aan productie en circa 800.000 directe banen. Door de opdrachten van de industrie aan de dienstensector loopt dit op tot meer dan 1,5 miljoen banen in totaal. Bijna twee derde van de Nederlandse export komt van de industrie, van bedrijven zoals DAF, Philips en chipmachinefabrikant ASML maar ook van veel kleinere ondernemingen uit de regio Brainport Eindhoven.
‘Je kunt niet genoeg goed opgeleide vakmensen en wetenschappers hebben. En daarna zorgen die vakmensen en wetenschappers samen voor nieuwe oplossingen en producten. Daar ontstaan groei en banen. Dat is de kern van het topsectorenbeleid van het kabinet.

Premier onthult miljoenste DAFVoor Révész

Révész Group uit Hongarije heeft een vloot van 480 voertuigen gespecialiseerd in internationaal bulk- en tanktransport. ‘We zijn zeer vereerd de 1.000.000e in Eindhoven geproduceerde DAF aan ons wagenpark te kunnen toevoegen’, aldus eigenaar en CEO Bálint Révész. ‘Onze trucks rijden gemiddeld zo’n 130.000 kilometer per jaar en betrouwbaarheid en lage operationele kosten zijn voor ons de belangrijkste aanschafcriteria, naast het hoogste chauffeurscomfort. DAF weet al die eisen op de beste manier met elkaar te combineren, vandaar dat onze vloot voor bijna 100% uit DAFs bestaat.’

DAF

DAF behoort als fabrikant van lichte tot zware trucks tot de Europese top en het marktaandeel groeit. Ook buiten de EU werkt DAF aan afzetgroei en marktpositie. DAF (Van Doorne’s Automobielfabriek N.V.) werd in 1932 opgericht en maakt vanaf 1949 ook vrachtwagens. In Eindhoven worden dagelijks 122 zware en middelzware trucks geproduceerd. (Bron: Rijksoverheid)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief