PostNL plaatst op negen grote NS stations pakketautomaten

613

DEN HAAG – PostNL is deze week begonnen met de installatie van Pakketautomaten op negen grote NS stations. De klant kan het pakket dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ophalen. De pakketautomaten staan op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden en Almere Centrum.

PostNL plaatst op negen grote NS stations pakketautomatenOp het station in Almere stond eerder al een pakketautomaat van PostNL waarmee deze nieuwe dienst is getest. Uit die succesvolle pilot blijkt dat 89% van de gebruikers uiterst tot heel tevreden is en dat 95% van de mensen die de Pakketautomaat één keer gebruikt dit opnieuw gaat doen in de toekomst. De pakketautomaten zijn eenvoudig in gebruik en staan op een goed bereikbare locatie. Ruim 400.000 reizigers komen dagelijks op één van deze NS-stations.

Werking

Bij webwinkels die gebruik maken van de optie Pakketautomaat kan de klant direct bij een bestelling kiezen voor aflevering in de Pakketautomaat. Bij de levering van pakketten van afzenders die nog geen gebruik maken van de Pakketautomaat kan de klant zelf, via mijnpakket.nl de verzending ‘herrouteren’. Dit betekent dat men het originele afleveradres omzet naar de gewenste Pakketautomaat zodat het pakket daar direct naar toe kan. De geadresseerde ontvangt via sms een unieke openingscode op het moment dat het pakket in de automaat klaar ligt. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor alleen de rechtmatige klant erbij kan.

Ook versturen

De pakketten kunnen op werkdagen vanaf 15.00 uur opgehaald worden. Na 24 uur krijgt de klant, als het pakket nog niet is opgehaald, een herinnering per sms. Na 3 dagen wordt een pakket dat niet is opgehaald automatisch overgebracht naar een Postkantoor of Pakketpunt in de buurt van de Pakketautomaat. De klant heeft dan nog 21 dagen de tijd om het pakket op te halen.

Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan straks ook. De klant kan het pakket in dat geval online frankeren via onlineverzendservice.nl en het na aanmelding bij de automaat gewoon in het toegewezen vak achterlaten. (Bron: PostNL)

Meer nieuws over PostNL:
Besparen stuwt winst PostNL
PostNL gaat ook op zondag pakketten bezorgen
PostNL komt met bezorgservice voor online boodschappen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief