PostNL komt met bezorgservice voor online boodschappen

731

PostNL komt met een thuisbezorgservice waarmee supermarkten en versspecialisten online bestelde boodschappen naar de klant kunnen brengen. De service is ontwikkeld in samenwerking met Vershuys.com. De eerste pilot in de omgeving van Venlo verliep succesvol.

Na het succes biedt PostNL in samenwerking met online verssupermarkt Vershuys.com vanaf 22 mei in de hele provincie Limburg zijn nieuwe thuisbezorgservice voor PostNL komt met bezorgservice voor online boodschappenlevensmiddelen aan. In deze tweede pilot wordt er op verzoek ook bezorgd in de avonden (dinsdag en donderdag, 18.00 – 21.30 uur).

Koelverpakking
PostNL heeft in de eerste fase van de pilot in maart 2014 geëxperimenteerd met Vershuys.com om online bestelde boodschappen thuis te bezorgen. ‘Uiteindelijk is gekozen voor een speciale koelverpakking die is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit & Research (WUR). Op deze manier kunnen verse boodschappen op de juiste temperatuur aan de deur overhandigd worden aan de consument. Vervolgens wordt de koelverpakking meteen mee teruggenomen door PostNL. Er is niet alleen samengewerkt met universiteiten, maar ook met verpakkingsbedrijven, adviesorganisaties en klanten.’

Geen gesjouw
Uit meerdere onderzoeken van CBS, ING Economisch Bureau en Thuiswinkel.org blijkt volgens PostNL dat de potentiële groei van online levensmiddelen verkoop enorm is.’Met name onder jonge gezinnen, bedrijven en instellingen bestaat de wens om online boodschappen te doen om gesjouw te voorkomen en tijd te besparen. Ondervraagden hebben wel twijfel over de versheid en de houdbaarheid van producten. Ook geven zij aan zelf te willen bepalen wanneer producten bezorgd worden, waarbij velen een voorkeur aangeven voor ’s avonds.’ (Bron: PostNL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief