PostNL bezorgt in derde kwartaal minder post en meer pakketten

488

DEN HAAG – PostNL heeft in het derde kwartaal twee procent meer omzet gemaakt dan een jaar eerder. De winst daalde echter van 218 miljoen naar 12 miljoen euro. Dat kwam vooral vanwege een afwaardering van het aandeel TNT.

PostNL bezorgt minder post en meer pakkettenPostNL zag de markt voor het bezorgen van post met ruim elf procent verder dalen . Als gevolg van een sterke e-commerce markt steeg het aantal bezorgde pakketten met ruim acht procent.

Structureel beter

Volgens CEO Herna Verhagen liet haar bedrijf een structurele verbetering zien van de operationele resultaten. ‘Onze resultaten verbeterden vooral dankzij sterke kostenbesparingen, de prijsverhogingen bij Mail in Nederland en lagere uitgaven voor pensioenen en reorganisaties. Kostenbesparingen blijven noodzakelijk om de voortdurende volumedaling van Mail in Nederland te compenseren.’

Hogere kosten

Bij Pakketten was er volgens Verhagen een gezonde groei in volume en omzet. ‘Een verdere verbetering van de operationele efficiency werd teniet gedaan door hogere kosten van de onderaannemers en initiële kosten voor de uitbreiding van ons dienstenaanbod met vernieuwingen zoals de aanstaande uitrol van negen pakkettenautomaten. International liet een omzetgroei zien, maar de concurrerende markt in Duitsland had invloed op onze resultaten. We zijn bezig met verdere maatregelen om de winstgevendheid te verbeteren.’ (Bron: PostNL)

Meer nieuws over PostNL:
PostNL plaatst op negen grote NS stations pakketautomaten
Principeakkoord cao postbezorgers PostNL
PostNL gaat ook op zondag pakketten bezorgen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief