Eén miljoen pakketten

523

DEN HAAG – PostNL bezorgt vandaag voor het eerst één miljoen pakketten. Dat is een voor het bedrijf een recordaantal op één dag.

PostNL bezorgt 1 miljoen pakkettenSinterklaas winkelt volgens de pakketbezorger meer en meer online. ‘Op dit moment draaien de pakketbezorgers en de sorteercentra op volle sterkte. Er wordt dag en nacht doorgewerkt om de extra pakketten in de decemberperiode af te leveren bij de klanten.

Nog een keer

‘Dit is een mooie mijlpaal waar ik trots op ben’, zegt algemeen directeur PostNL Pakketten Gerrit Mastenbroek. ‘We weten dat we in de laatste zes weken van het jaar zo’n 30-35% meer pakketten bezorgen dan in de rest van het jaar. Populaire afzenders op dit moment zijn: Bart Smit, bol.com en Intertoys. Wij verwachten de komende weken nog een aantal keren de één miljoengrens te overschrijden. We verwerken de pakketten in de negentien sorteercentra, verspreid over het hele land. We bezorgen vandaag bij ongeveer één op de zeven huishoudens in ons land een pakket.’

Extra mensen

Naast de vaste medewerkers werken er in deze weken een paar honderd extra medewerkers in de sorteercentra van PostNL. ‘Gisteravond en vannacht zijn de één miljoen pakketten in ongeveer 700 trailers naar het sorteercentrum gebracht waar ze vanmorgen door onze pakketchauffeurs worden ingeladen. Veel bussen rijden in deze drukke maand twee ritten op een dag, vanzelfsprekend met wisselende chauffeurs. In december bezorgen we voor onze klanten, naast de vroege bezorging en de reguliere bezorging, inclusief de zondag, ook op alle weekdagen in de avonduren.’ (Bron: PostNL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief