Post-Kogeko neemt activiteiten Kerres Transport Groep over

591

Logistieke dienstverlener Post-Kogeko Logistics in Maasdijk neemt de transport activiteiten van Kerres Transport Groep in Heerlen over. De overname past bij de consolidatie slag die gemaakt wordt in de winkeldistributie en de strategische rol die Post-Kogeko hierin wil spelen.

Bij Kerres Transport Groep werken 130 mensen. Zij krijgen allen een arbeidscontact aangeboden bij Post-Kogeko. Jos Kerres (58) zal Post-Kogeko neemt Leo de Bruijn Transporten overzich als directeur terug trekken en de dagelijkse leiding overdragen aan de directie van Post-Kogeko. Jos Kerres zelf verbindt zich voor de komende twee jaar aan Post-Kogeko om de integratie van de activiteiten te begeleiden.

Familiebedrijf
Kerres Transport Groep is een familiebedrijf met een vloot van 180 eenheden dat onder meer bekend staat om haar materieel innovaties, onder andere door de inzet van LZV’s en dubbeldekkers voor  retailers als Plus Retail, Lidl en Sligro. Kerres zelf geeft aan met zijn bedrijf op een kruispunt te zijn aangekomen. De laatste jaren is het bedrijf sterk gegroeid. Autonoom maar ook door overnames. Om op termijn nog duurzamere en efficiëntere oplossingen aan te kunnen bieden, is de huidige schaalgrootte onvoldoende en is verdere groei noodzakelijk. Daarnaast heeft Kerres te maken met opvolgingsproblematiek op de middellange termijn.

‘Toen ik met Post-Kogeko in gesprek raakte, kwam ik er snel achter dat beide bedrijven -gezien hun denkwijzen- zeer goed bij elkaar passen en dat Post-Kogeko geschikt is om deze duurzame en efficiënte oplossingen te continueren en op langere termijn te kunnen garanderen’, aldus Jos Kerres.

Content
Richard van den Berg, algemeen directeur bij Post-Kogeko, is content met de overname. ‘In onze branche is schaalgrootte essentieel voor het effectief en efficiënt kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Wanneer zich dan de kans voordoet om een familiebedrijf met gelijkwaardige klanten en identieke waarden en normen over te nemen, kunnen zaken snel lopen. Kerres is zo’n bedrijf.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter