Poolse vrachtwagenchauffeur richt spoor van vernieling aan

414

Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond in het Duitse Kleinostheim voor 100.000 euro schade aangericht. De dronken Pool is inmiddels aangehouden en ligt in het ziekenhuis.

Poolse vrachtwagenchauffeur richt spoor van vernieling aanDe 35-jarige vrachtwagenchauffeur kreeg zaterdagavond rond tien op een parkeerplaats ruzie met collega’s. Op een geven moment stapte hij in zijn vrachtwagen en reed meerdere malen op de truck van een collega in. Zijn collega zat toen in de cabine. Hierna reed hij 1,2 kilometer door de straten van Kleinostheim. Hij reed met opengereten dieseltank op een kruising door rood, ramde drie geparkeerde auto’s en vernielde bomen, struiken, verkeersborden, straatnaamborden en een elektriciteitshuisje. Daarna kwam de vrachtwagen, met een van de geramde auto’s nog steeds voor zich, tot stilstand.

Onder invloed
De vrachtwagenchauffeur viel daarna nog burgers aan die hem wilden overmeesteren, de politie moest pepperspray gebruiken om de man tot bedaren te brengen. Hij bleek later met een promillage van 2.0 zwaar onder invloed van alcohol. Omdat de man gewond raakte tijdens zijn tocht, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Zodra zijn gezondheid het toelaat, moet hij naar de gevangenis.
Andere gewonden vielen er niet.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter