Poolse trucker met methanol levensgevaarlijk op de weg

656

SCHWERIN – Controleurs van het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) hebben onlangs een Poolse vrachtchauffeur stilgezet vanwege tal aan gebreken aan zijn truck. De trucker reed met 25 ton methanol en deze had als gevolg van de gebreken vlam kunnen vatten. ‘Levensgevaarlijk’, concluderen de controleurs.

Poolse trucker met methanol levensgevaarlijk op de wegDe tankwagen verloor al bij het oprijden van de controleplaats van het BAG al roestige onderdelen. Die kwamen van de remschijf. Deze bleek met een temperatuur van 170 graden zo warm te zijn, dat de band in brand had kunnen vliegen. De overige remschijven hadden een normale temperatuur van zo’n vijftien graden.

Los van de truck

Na deze tekortkoming besloten de controleurs de truck te onderwerpen aan een uitgebreide controle. Hieruit bleek dat een band tot op het staal versleten te zijn en de oplegger niet goed met de truck verbonden te zijn. Van de veertien bevestigingsbouten, bleken er tien los te zitten. Deze konden eenvoudig met de hand los te draaien.

Tenslotte bleek het oranje bord voor het vervoer van gevaarlijke goederen niet goed bevestigd te zijn. ‘Deze had er tijdens het rijden makkelijk af kunnen vallen.’

De controleurs verboden de chauffeur verder te rijden. Ook moest hij een borg achterlaten ter hoogte van de te verwachten boete.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief