Poolse spoorvervoerder PKP slaat vleugels verder uit in Europa

683

De Poolse spoorvervoerder PKP Cargo slaat haar vleugels uit in Europa. Het spoorbedrijf is nu actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en wil verder uitbreiden in Centraal en Oost-Europa.

Poolse spoorvervoerder PKP slaat vleugels uit in EuropaDe nettowinst van PKP steeg in het eerste half jaar van 2014 met 67% tot ruim dertig miljoen euro. De omzet bedroeg 475 miljoen euro.

Meer buitenland

Het Poolse bedrijf ziet de activiteiten in het buitenland steeds verder stijgen. Het doorvoerverkeer en de export maken met 53 procent al een groot deel uit van de activiteiten van het bedrijf. De grootste omzet in het buitenland haalt het bedrijf nu in Duitsland (31%), Tsjechië (18%) en Slowakije (12%).

Nieuwe locs

Onlangs kreeg PKP toestemming voor het vervoer van goederen over het spoor in Litouwen. Het bedrijf had al toestemming voor Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Slowakije, Tsjechië, Hongarije en België.

Vanwege de uitbreiding in verschillende landen gaat PKP 48 miljoen investeren in tien nieuwe locs. Deze moeten in 2016 en 2017 worden geleverd. (Bron: PKP Cargo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief