Poolse schipper onder invloed veroorzaakt grote schade in Brake

457

Een Poolse schipper heeft donderdag op de Unterweser ter hoogte van Brake schade veroorzaakt aan een afgemeerd binnenschip en een steiger. De 59-jarige schipper en zijn 55-jarige matroos waren onder invloed van alcohol.

De schipper wilde in dichte mist met zijn schip de haven van Brake binnenvaren. Al achteruit varend onderschatte hij echter de sterke stroming op de Unterweser. Daardoor voer hij in de verkeerde richting. Boete voor Nederlandse schipper in haven van BrakeDaarbij ramde hij een binnenschip die lag afgemeerd aan een steiger. Om weer op koers te komen zette de schipper een draaiing in. Daarbij raakte hij opnieuw de pier.

Alcohol
Agenten van de Wasserschutzpolizei Brake controleerden na de aanvaringen het Poolse schip. Ook werd een alcoholtest afgenomen. Daaruit bleek dat zowel de schipper als de matroos teveel hadden gedronken. Verder bleek dat de bemanning in de machinekamer afgewerkte olie in emmers bewaarde.

De schipper moest een borg van 1.130 euro betalen, de matroos 630 euro. Verder werd het patent van de schipper ingenomen en kreeg hij een vaarverbod. De schipper wordt verder verweten het scheepvaartverkeer in gevaar te hebben gebracht en niet goed om te zijn gegaan met gevaarlijk afval.

Het schip werd uiteindelijk niet meer geladen omdat de rederij van de schipper hem van al zijn taken onthief. (Bron: Polizei)

Volg TotaalTrans op Twitter