‘Politiek moet lading- en brandstofdiefstal aanpakken’

501

Het transport over de weg vindt dat de politiek meer prioriteit moet geven aan de aanpak van lading- en brandstofdiefstal in het wegvervoer. Dat blijkt uit de online Transportpoll van TotaalTrans.

TLN blij met onderzoek Opstelten naar parkeerwachten snelwegenBijna tachtig procent van de bezoekers van de website TotaalTrans vindt dat de politiek meer aandacht moet geven aan de problemen met lading- en brandstofdiefstal. Ruim twintig procent vindt dat de transportbedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor preventie.

Vaag

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie blijft overigens vaag over de aanpak van ladingdiefstal door spookbedrijven. Tweede Kamerlid Lilian Helder (PVV) stelde de minister vragen over het bericht dat spooktruckers complete ladingen stelen. Het zou hierbij gaan om het inmiddels failliet verklaard Viking International Koel en Vriestransport.

Opstelten blijft er bij dat transportcriminaliteit hard wordt aangepakt. ‘De hiervoor benodigde expertise is gewaarborgd binnen de Nationale Politie.’ (Bron: TotaalTrans)

Reageer ook op de nieuwe Transportpoll van TotaalTrans in de kolom rechts

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief