Politiehond vindt dieseldieven

553

APPINGEDAM – De politie heeft maandag rond middernacht in Appingedam drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van diesel uit een vrachtwagen.

Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenAgenten reden tijdens hun surveillance over een parkeerterrein en zagen naast een geparkeerde vrachtwagen een plastic bak staan met een slang erin. Tegelijkertijd reed er een auto weg. Agenten zetten de achtervolging in en controleerden de bestuurder. Deze gooide nog snel een schroefdop uit de auto. De bestuurder bleek een 29-jarige man uit Litouwen. De agenten roken een sterke diesellucht en zagen vochtige plekken om en nabij de tankklep en op de autoband. De 29-jarige werd aangehouden.

Politiehond

Ondertussen waren andere agenten op de parkeerplaats en daar bleek dat de plastic bak bij de vrachtwagen ineens was verdwenen. Daarop werd de politiehond ingezet en deze vond twee verdachten in een overwoekerd. Beide verdachten, 24 en 28 jaar, ook uit Litouwen, werden aangehouden. De 28-jarige werd door de politiehond in zijn arm gebeten. In de kofferbak van de auto van de 29-jarige verdachte troffen agenten een grote hoeveelheid goederen aan. De politie onderzoekt of deze spullen zijn gestolen. Bij de container werden nog twee jerrycans aangetroffen, beiden waren gedeeltelijk gevuld met diesel. Uit onderzoek bleek dat de weggegooide schroefdop op een van de jerrycans paste. De politie onderzoekt de zaak. De drie verdachten zitten nog vast. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief