Politiebonden houden opnieuw een Zwaan Kleef Aan-actie

687

LEUSDEN – Na de langzaamaanacties in Zeeland-West-Brabant en Den Haag, houden de politiebonden op dinsdag 7 april opnieuw een Zwaan Kleef Aan-actie, ditmaal op meerdere plekken tegelijk.

PolitieautoPolitiemensen protesteren dinsdagmorgen opnieuw tegen de schraperige CAO-voorstellen van minister Van der Steur door met grote aantallen politievoertuigen te gaan surveilleren op de rijkswegen met een snelheid van slechts 60 kilometer per uur. Deze Zwaan Kleef Aan-actie vindt dit keer plaats op vier plekken tegelijk: rond Tilburg en Vlissingen, Urk en Lelystad, Groningen en Hoogeveen én Eindhoven en Den Bosch.

Zeeland-West-Brabant
De route – van 9.00 tot 11.00 uur – is als volgt: vanaf het politiebureau aan de Ringbaan West in Tilburg én het politiebureau Vlissingen aan de Breestraat naar de A58. Van daaruit de snelweg naar Roosendaal. Na een korte pauze op parkeerterrein De Stok vervolgen de actievoerende collega’s dezelfde weg terug.

Midden-Nederland
De route – van 10.00 tot 12.00 uur – is als volgt: vanaf het politiebureau Het Rif 2 in Urk richting Urkerweg N351 en Huisweg N352 naar de A6 tot Lelystad en van daaruit terug.

Noord-Nederland
De route – van 10.00 tot 12.00 – is als volgt: vanaf het politiebureau Schweitzerlaan 1 in Groningen richting Laan Corpus den Hoorn. Van daaruit richting Assen (A28) richting Hoogeveen, Ommen N48 en keren bij klaverblad Hoogeveen.

Oost-Brabant
De route – van 9.30 uur tot 11.30 uur – is als volgt: vanaf de Barier 10 in Geldrop naar de A67. Van daaruit de rijkswegen A2, A59 en A50 richting Eindhoven.
Gaandeweg de ritten zullen steeds meer politiewagens zich bij de colonnes voegen; op de terugweg zullen steeds meer actievoerders afslaan en daardoor de colonne geleidelijk weer doen verdwijnen.

Verkeersveiligheid

Om de actie zo publieksvriendelijk te houden is bewust gekozen voor een tijdstip net na de ochtendspits. Door middel van posters op de auto’s moet duidelijk zichtbaar zijn dat de deelnemende collega’s actie voeren voor een beter CAO-aanbod van de minister van Veiligheid en Justitie. De actievoerende politiecollega’s blijven ook tijdens de actie direct inzetbaar voor het verlenen van noodhulp. De politiebonden nemen alle noodzakelijke maatregelen om te zorgen dat de verkeersveiligheid op geen enkele wijze in gevaar komt.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief