Politie zoekt trucker na aanrijding Beneluxtunnel

1064

SCHIEDAM De politie is op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die donderdag 11 augustus even voor 18 uur op de A4 de auto van een 45-jarige automobilist uit Spijkenisse zo’n 50 meter meesleurde. De auto kwam in de Beneluxtunnel tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur moet dit gemerkt hebben, maar reed door.

politiezoektDe automobilist reed op de A4 op de linker rijstrook, toen de vrachtwagenchauffeur invoegde via de oprit Vijfsluizen. De chauffeur schoof direct nog een rijstrook op, waar de Spijkenisser nog reed. Bij de botsing haakte de auto vast aan de trailer van de vrachtwagen, en werd een meter of vijftig meegesleept. In de Beneluxtunnel kwam hij tegen een muur tot stilstand.
De bestuurder raakte wonderlijk genoeg niet ernstig gewond, maar de brandweer moest er aan te pas komen om de auto, waarvan de deuren vastgeklemd zaten, open te knippen. De ambulance nam de hevig geschrokken Spijkenisser mee voor een controle.

Witte (koel)trailer
De politie is op zoem naar de vrachtwagenchauffeur. Het gaat om de bestuurder van een vrachtwagen met een witte (koel)trailer met de letters TIP. De trailer zou schade moeten hebben aan de linker achterkant.

Mensen die getuige waren van het incident of misschien informatie hebben over de huidige standplaats van de vrachtwagen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844, via onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.