Politie zoekt inzittenden sloep Orpheus Alkmaar

456

De politie is op zoek naar drie inzittenden van de sloep Orpheus Alkmaar. De schipper van de sloep gooide een 49-jarige bewoner van de Amsterdamse Prinsengracht in het water, daarna werd deze man mishandeld. Hij loopt verwondingen op aan zijn knie, rug en rechteronderarm/elleboog.

Politie vindt gestolen auto in vrachtwagenZondagmiddag 18 augustus rond kwart over drie in de middag meert de sloep met tien  personen aan bij een vlonder ter hoogte van het Pullitzer hotel. Op de vlonder bevindt zich al zo’n 15 jaar een meerkoetnest, dat onderhouden wordt door het slachtoffer en zijn vrouw. Aan de walkant, hangt een bord ‘Pas op nest afblijven’. Hoewel er genoeg ruimte is, vinden de opvarenden het niet nodig even verderop aan te meren. De bewoner, de schipper en twee van de opvarenden krijgen hierover woorden. Als de bewoner de touwen van de boot los wil maken, wordt hij door de schipper in het water gegooid. De man klimt weer in de boot en dan loopt het uit op een handgemeen.

In de sloep zaten drie mannen en zeven, voornamelijk Engelssprekende meisjes. De drie mannen waren allemaal blanke Nederlandssprekende personen en betroffen de schipper en twee mannen die meevoeren.

Signalementen
Verdachte 1, de schipper:
– blond kort haar
– begin 40 jaar
– Nederlands sprekend
– Hij droeg een zwart sportshirt en een spijkerbroek.
– Een blond stoppelig baardje van een paar dagen
– De rechterpols van de schipper was met een zwartkleurig (gips)verband omwikkeld met een plastic hoes.

Verdachte 2, inzittende van de sloep:
– Blanke man
– circa 28-35 jaar
– zwart haar
– 28 tot 35 jaar
– Hij was gekleed in een blauw-wit fijn gestreept shirt
– Hij zei dat hij van de politie was

Verdachte 3, inzittende van de sloep:
– Blanke man
– circa 28-35 jaar
– zwart haar
– de grootse van de drie
– blauw-wit gestreepte shirt (voetbalshirt)
– Hij zei dat hij bij de politie werkte

De sloep:
– Wit/crémekleurig met een zwarte rand
– blauwe touwen (landvesten)
– Opschrift Orpheus Alkmaar

Wie filmde/fotografeerde het incident?
Een buurtbewoner zou beeldmateriaal van het incident hebben. Aan de hand van dit beeldmateriaal is wellicht te achterhalen om wat voor sloep het gaat en waar de sloep thuis hoort. We vragen dan ook aan degene die zich hierin herkent zich te melden.

Tips
Heeft u informatie? Dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via het algemene politienummer 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.