Politie zoekt getuigen diefstal, aanrijding, verlaten plaats ongeval en brandstichting

744

De politie is bezig met een onderzoek en zoekt de bestuurder en inzittenden die betrokken waren bij een diefstal, een aanrijding gevolgd door verlaten plaats ongeval en een brandstichting.

Op maandag 21 april (Tweede paasdag) rond 00.40 uur reed de bestuurder van een zwarte VW type Polo tegen een andere personenauto met vier inzittenden op de Rijksweg A2 tussen Everdingen en Vianen ter hoogte van hm-paal 73,8. De bestuurder ging er vandoor en de auto werd later brandend aangetroffen in Vianen. Het onderzoeksteam komt ook politiegraag in contact met getuigen.

Door de klap va de aanrijding draaide de auto met daarin het viertal 180 graden. De bestuurder van de zwarte Polo ging er daarna met hoge snelheid vandoor en nam de afslag Vianen. De geschrokken bestuurder en de drie inzittenden van de aangereden auto kon nog enig tijd met zijn zwaar beschadigde auto de zwarte Polo volgen, maar verloor die op de Helsdingse Achterweg uit het oog. De bestuurder deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in.

Wrak veilig gesteld
De zwarte Polo was na 20.00 uur op zondag 20 april(Eerste paasdag)gestolen vanaf de Moerashoeve in Nieuwegein. Op maandag 21 april rond 02.45 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op ’t Zand in Vianen. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat het ging om de gestolen zwarte Polo. De zwaar beschadigde Polo werd voor technisch onderzoek veilig gesteld.

Informatie melden
De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen van de diefstal van de personenauto merk VW, type Polo, kleur zwart, de aanrijding op de A2, de achtervolging door Vianen en het achterlaten van de brandende Polo. Een ieder die informatie heeft, hier gering wellicht ook, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of via het telefoonnummer 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief