Politie vindt overboord geslagen hond

445

Politieagenten hebben zondagmiddag 9 maart in de uiterwaarden van de IJssel naar de snelweg A348 een hond gevonden die eerder van een schip overboord was geslagen.

Pogingen om de herder te vangen mislukten aanvankelijk. De hond werd licht geschampt door een auto, waarna beide zijden van de snelweg voor de algehele veiligheid werden Politieautoafgezet. Met vereende krachten werd het dier later toch gered.

Verdoving
De herder ging er na zijn avontuur op de snelweg via de bossages vandoor. Even later kwam een nieuwe melding dat hij gezien was op het zwembadterrein. Een hondengeleider en sleutelhouder gingen erheen, maar de hond rende weg, zwom het water over en zat wederom in de bossages naast de snelweg. Agenten zetten hun dienstauto op de vluchtstrook en een dierenarts schoot een verdovingspijl. Toen de hond weer naar de andere kant wilde zwemmen, begon de verdoving te werken en ging hij onder. Daarop sprongen hondengeleider en sleutelhouder het water in en redden hem.

De Dierenambulance heeft de hond naar een opvang gebracht. Zijn eigenaresse (uit België) werd in kennis gesteld. (Bron: Politie)

Volg TotaalTrans op Twitter