Politie vindt 436 kilo cocaïne in container in haven Antwerpen

738

De politie heeft vorige week woensdag in de haven van Antwerpen een container onderschept met daarin 436 kilo cocaïne. De container was afkomstig uit Colombia en had als eindbestemming een bedrijf in Rotterdam dat fruit importeert. Bij een controle trof de Belgische douane in het dak van de container 320 pakketten met cocaïne aan.

De container was donderdag vanuit Antwerpen naar Rucphen gebracht. Diezelfde avond hield de politie vier verdachten aan. Een 53-jarige man uit Politie vindt 436 kilo cocaïne in container in AntwerpenBarendrecht, een 49-jarige Guatamalese man en een 26-jarige Nederlander van Colombiaanse afkomst zonder vaste woonplaats zijn in een loods in Rucphen aangehouden.

Een 26-jarige Colombiaanse man uit Den Haag werd in een personenauto  in de directe omgeving van de loods door de politie aangehouden. De vier worden verdacht van de invoer van cocaïne en het plegen van voorbereidingshandelingen.

De politie heeft woningen en loodsen in Rotterdam, Den Haag, Barendrecht en Rucphen doorzocht. Hierbij is administratie, meerdere mobiele telefoons en 8.500 euro contant geld in beslag genomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief