Politie vindt 359.000 euro aan misdaadgeld in vrachtwagen

568

De politie heeft dinsdag in Rotterdam een 50-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het witwassen van misdaadgeld. De politie kwam de man op het spoor nadat er eerder deze maand een 44-jarige Griekse vrachtwagenchauffeur is aangehouden met 359.000 euro in zijn vrachtwagen.

OM vervolgt binnenschipper voor aanvaring bij GrouDe vrachtwagenchauffeur was onderweg vanuit Griekenland met een lading sinaasappels. Hij is in Rotterdam door de politie aangehouden. In de cabine van de vrachtwagen trof de politie een verborgen ruimte in het dashboard aan. Bij het open van de verborgen ruimte ontdekte de politie een in aluminium verpakte bundel. Hierin zat 78.000 euro. In een zwarte plastic tas naast de bestuurdersstoel werd nog eens 281.000 euro aangetroffen.

Na het verhoor van de vrachtwagenchauffeur is hem een transactievoorstel gedaan. Hij heeft dit voorstel geaccepteerd. Zijn zaak is daarmee afgedaan. De 50-jarige Rotterdammer wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (Bron: OM)

Volg TotaalTrans op Twitter