Politie stopt met olie vervuild schip na machinekamerbrand

682

Op een Duits binnenvaartschip (80 meter) op de Hunte is woensdagmiddag brand uitgebroken in de machinekamer. Daar bleek uit een elektromotor zoveel olie te lekken dat de olie in brand was gevolgen. Omdat de Wasserschutzpolizei vond dat de machinekamer teveel onder de olie zat, kreeg de 71-jarige Poolse schipper een vaarverbod.

Politie stopt met olie vervuild schip na machinekamerbrandHet schip was onderweg van Frankrijk naar Nordenham toen de schipper problemen met het roer kreeg. In de machinekamer zag hij dat een elektromotor vlam had gevat. Hij wist het vuur zelf te doven.

Vanwege de problemen met het roer moest het schip van de Verkeerscentrale Bremen terug naar Oldenburg. Omdat het schip vanwege de lengte niet kon draaien, moest hij het hele stuk achteruit varen.

Brandgevaarlijk
Bij een controle van agenten van de Wasserschutzpolizei bleek de hoofdmotor van het schip zo onder de olie te zitten, dat dit ook tot brand zou kunnen leiden. De vloer van de machinekamer was ook zo ket olie besmeurd, dat de schipper eerst zijn machinekamer schoon moest maken voordat hij verder mocht varen. Pas als het schip schoon was en de technische gebreken waren gerepareerd kon hij zijn reis vervolgen. (Bron: Wasserschutz Brake/Foto: Rolf Scharfenberg)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter