Politie schrijft vijftien bonnen uit bij controle vrachtwagens

629

De politie heeft maandag 10 maart bij een transportcontrole langs de A27 bij Nieuwegein vijftien bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen die de verkeersveiligheid nadelig kunnen beïnvloeden. De politie controleerde in totaal 26 vrachtwagens.

Voor diverse (verkeers)overtredingen zijn chauffeurs op de bon gegaan. Zoals voor slechte technische staat van het voertuigen, lekke uitlaat, schade aan carrosserie of chassis, Politieautolekkende dieseltank, slecht werkend remsysteem en scheuren in leidingen Ook was in sommige gevallen de verlichting niet in orde en van een vrachtwagen was de containerbak niet goed bevestigd.

In één geval bleek van een vrachtauto de luchtketel zo doorgeroest dat de vrachtauto op ieder moment op de snelweg tot stilstand zou kunnen komen met de nodige verkeersstremming tot gevolg. Deze vrachtwagen is op een (verkeers)veilige manier, begeleid door een motorrijder van politie, naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde garage gebracht. De chauffeur is hiervoor beboet. (Bron: Politie)

Volg TotaalTrans op Twitter