Politie pakt vermeende dieseldieven

463

NIEUWVEEN – De politie heeft zaterdag 1 januari ’s morgens twee mannen van 27 en 28 jaar uit Polen aangehouden op verdenking van poging diefstal diesel. De twee hielden zich verdacht op bij een vrachtwagen.

Politie houdt drie mannen aan voor inbraak in vrachtwagensBij het zien van een voorbijganger zijn de mannen weggerend, terwijl ze bezig waren diesel over te pompen in jerrycans. Bij de vrachtwagen werden meerdere jerrycans aangetroffen, waarbij de diesel overliep. In de omgeving tijdens de zoekactie werd een auto met twee inzittenden staande gehouden omdat deze opvallend slingerde. Omdat de bestuurder geen identiteitsbewijs of rijbewijs kon tonen en hij rook naar diesel werd zijn auto doorzocht. Daarin werden inbrekerswerktuigen, een tuinslang en een jerrycan aangetroffen. De politie heeft beide inzittenden, de verdachten, aangehouden.

De politie doet onderzoek of de verdachten ook betrokken zijn bij eerdere diefstallen van diesel bij een bedrijf in Alphen aan den Rijn aan de Kromme Aar. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief