Politie pakt twee mannen voor fraude met spijsolie in schepen

823

EINDHOVEN – De Politie heeft woensdag in Eindhoven een boekhouder van een administratiekantoor uit Alblasserdam en de eigenaar van een scheepvaartonderneming uit Rotterdam aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar een vermoedelijk criminele organisatie van circa twintig natuurlijke en rechtspersonen die allen betrokken zijn bij de handel in spijsoliën en vermoedelijke fraude daarmee.

Politie onderzoekt schepen op fraude met spijsolieDe verdenking is dat er op grote schaal spijsolie is verduisterd uit scheepsladingen. De spijsolie zou zijn verduisterd door de olie op papier af te laten voeren als oliehoudende afvalstof. Pure olie brengt meer geld in het laatje dan een oliehoudende afvalstof. Met de zwarte handel hebben verdachten vermoedelijk miljoenen verdiend.

Beslag

De politie doorzocht zowel de woning als het kantoor van boekhoudondernemer. Er is administratie in beslag genomen en vermogensbestanddelen, zoals voertuigen. De komende weken zullen in dit  onderzoek nog meerdere aanhoudingen plaatsvinden. In september 2013 werd al onderzoek verricht  in meerdere woningen, bedrijven en binnenvaartschepen. Ook toen is beslag gelegd op vermogen, omdat misdaad niet mag lonen.

Lees ook:
Politie doorzoekt schepen op fraude van tonnen met spijsolie
BLN vindt fraude met brandstoffen in de binnenvaart een incident

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief