Politie identificeert twee opvarenden Baltic Ace

703

De politie heeft twee lichamen die eerder dit jaar op de Noordzee werden aangetroffen geïdentificeerd. Het zijn de lichamen van twee Filippijnse bemanningsleden van de Baltic Ace. Dit schip zonk op 5 december 2012 op de Noordzee na een aanvaring met een containerschip.

politieIn maart van dit jaar trof een Nederlands vissersschip een lichaam in zijn netten aan. Het stoffelijk overschot werd in Stellendam aan wal gebracht en uiteindelijk in Rotterdam als onbekende dode begraven. Op basis van vergelijking van het DNA van de onbekende en het DNA van directe familieden van de vermisten is vastgesteld dat de onbekende in Rotterdam een 34-jarige Filipijns bemanningslid van de Baltic Ace was.

In mei spoelde een lichaam aan op het strand van Westkapelle en werd ook daar als onbekende begraven.  Uit DNA-vergelijk bleek dat hier een 42-jarig Filipijns bemanningslid van de Baltic Ace betrof.

Nog drie vermist
Van de vierentwintig bemanningsleden zijn er destijds dertien gered en vijf dood geborgen.  Na deze identificaties worden nog drie opvarende vermist. In januari van dit jaar werd al een Pools bemanningslid aan de hand van zijn vingerafdrukken geïdentificeerd.

twitter