Politie houdt ICT-er havenbedrijf Rotterdam aan voor ladingdiefstal

504

Rechercheurs van de Rotterdamse Zeehavenpolitie hebben deze en vorige week in een langlopend onderzoek naar de diefstal van een container met laptops vijf aanhoudingen verricht. Een van de aangehouden personen, een 27-jarige man uit Spijkenisse, is werkzaam op een ICT-afdeling van een havenbedrijf.

De man wordt ervan verdacht ladingdieven informatie te hebben verschaft. Deze havenmedewerker is vorige week vrijdag voorgeleid en door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Haven van Rotterdam is Port of the Year 2013Twee miljoen euro

De recherche startte in oktober 2013 met het onderzoek naar de diefstal van de container met laptops. De verkoopwaarde van de lading bedroeg bijna twee miljoen euro. In het onderzoek werden enige maanden geleden ook al vier mannen aangehouden. Deze Hagenaars in de leeftijd tussen 31 en 59 werden destijds weer op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte. Ook de drie personen die op 1 juli werden aangehouden, een 25 jarige vrouw uit Spijkenisse en een 53-jarige en 55-jarige man en vrouw uit Rotterdam, zijn heengezonden maar nog wel verdachte. In hun woningen zijn huiszoekingen verricht. Daarbij werd onder andere een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Ook werden waardevolle voertuigen in beslag genomen. Een op woensdag 9 juli aangehouden Hagenaar zit nog vast.

Het onderzoek is nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief