Politie haalt bij controle twee vrachtwagens van de weg

507

De politie heeft dinsdag bij een transportcontrole twee vrachtwagens van de weg gehaald. De controle werd gehouden op de parkeerplaats ‘De Kroon’ aan de A27. De controle was gericht op onder andere de lading, techniek, rijrusttijden en welzijn van dieren in het vrachtwagenvervoer.

Politie haalt bij controle twee vrachtwagens van de wegIn totaal kregen 26 vrachtwagens een uitvoerige controle. Twee vrachtwagens werden van de weg gehaald. Eén bestuurder bleek de administratie over de lading niet in orde te hebben. De andere bestuurder vervoerde autowrakken waarbij de vloeistoffen nog in de autowrakken aanwezig waren.

Zeven bekeuringen
Daarnaast werden zeven bekeuringen gegeven voor het los liggen van lading, het niet goed afdekken van de lading, gladde banden, het niet goed vastmaken van de lading en het niet afschermen van wielen. Een veehandelaar had de administratie over de vervoerde dieren (paarden) niet in orde; het was niet duidelijk wat de herkomst was van de dieren. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit onderzoekt dit verder.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter