Polare wilde dat CB Logistics miljoenenschuld afschreef

609

Boekhandelketen Polare wilde dat het Centraal Boekenhuis (CB) Polare een miljoenenschuld zou afschrijven. Dit plan van Polare om haar ernstige financiële problemen het hoofd te bieden was voor CB niet acceptabel.

‘Wij vinden dat er bij een dergelijk reddingsplan een gerede zekerheid moet zijn voor een gezonde toekomst, én dat de pijn op een redelijke wijze verdeeld zou moeten worden’, meldt CB. ‘Bovendien bleek uit een financiële analyse van het plan dat wij geen vertrouwen konden hebben in de toekomstige betalingen en aflossingen door Polare. Het financiële risico voor CB, en daarmee voor uitgevers en de sector als geheel, is ook naar de toekomst toe te groot. Daarnaast hebben verschillende uitgevers (zowel groot als klein) ons laten weten de leveringen aan Polare niet te willen hervatten.

Spijtig
CB verwerpt de verschillende beschuldigingen van Polare aan haar. ‘Het spreekt voor zich dat CB – als logistiek dienstverlener – en de uitgevers belang hebben bij een zo groot en breed mogelijk afzetkanaal. Polare heeft echter al geruime tijd financiële problemen en een aanzienlijke betalingsachterstand bij CB. Wij vinden het dan ook spijtig dat het Polare niet gelukt is om tot een oplossing te komen die aan de positie van alle betrokken partijen recht doet.’ (Bron: CB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter