Piraten stelen lading van tanker Kerala voor kust van Angola

635

Piraten hebben volgens de Griekse reder Dynacom lading gestolen van de gekaapte tanker Kerala. De tanker werd volgens de reder 18 januari voor de kust van Angola gekaapt.

Piraten kapen mogelijk tanker Kerala voor kust van AngolaHet schip werd die dag voor het laatst zeven mijl ten noordwesten van Luanda gezien, maar is sindsdien vermist. De reder verloor die dag het contact met de tanker. Samen met de lokale autoriteiten probeerde hij weer contact met het schip te krijgen, maar dat lukte niet. Zondag meldde de rederij dat de piraten een grote hoeveelheid van de lading in een ander schip hadden overgeslagen en dat de piraten het schip hadden verlaten. De bemanning is volgens Dynacom veilig en gezond.

Geen piraten
De marine van Angola ontkent overigens voor persbureau Reuters dat er sprake was van een kaping door piraten. Volgens de marine had de bemanning het contact met de reder per ongeluk verbroken. Ook een SOS van een andere tanker die een aanval door piraten meldde, was volgens de marine nep. (Bron: Dynacom)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter