Piraten steeds brutaler

681

Het is piraten al lang niet meer te doen om het gijzelen van mensen voor geld. Steeds vaker worden tankers overvallen en de lading overgepompt. Maar de laatste dagen ziet het International Maritime Bureau (IMB) steeds vaker dat dieven aan boord sluipen en spullen van boord halen.

Piraten steeds brutalerOp een ten noorden van het Indonesische Bintan Island voor anker liggende tanker werd deze week reserveonderdelen voor de motoren uit de machinekamer gehaald. Op een routine ronde werd de diefstal opgemerkt, alarm gegeven, maar de dieven waren er al met de buit vandoor.

Met messen

Een bemanningslid aan boord van een bij Batangas Anchorage op de Filippijnen ankerende tanker zag beweging op het voorschip. Ze gingen kijken en vonden twee dieven die spullen van de tanker op hun eigen boot aan het laden waren. Nadat alarm was gegeven, gingen de dieven er in hun boten vandoor.

In de Straat van Singapore overvielen vijf met messen gewapende dieven een chemicaliëntanker die onderweg was. Ze gingen de machinekamer binnen, bonden een bemanningslid vast en begonnen met het inladen van spullen uit de machinekamer. Andere bemanningsleden vonden de man die vastgebonden was, bevrijdden hem en gaven alarm. De dieven na het horen van het alarm er met de buit vandoor. (Bron: IMB)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief