Piraten overvallen opnieuw schepen in Zuidoost-Azië

796

Piraten hebben deze week weer een aantal schepen in Zuidoost-Azië overvallen. Onlangs waarschuwde het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) al voor een toenemend aantal overvallen van piraten in Zuidoost-Azië.

Ten zuiden van het Maleisisch Teluk Ramunia overvielen tien met vuurwapens en messen bewapende piraten een voor anker liggende tanker. Een van de bemanningsleden raakte licht gewond aan zijn nek vanwege een vuurgevecht. De piraten namen persoonlijke eigendommen en geld van de bemanning mee en vluchtten.

Piraten overvallen opnieuw schepen in Zuidoost-AziëBulkcarrier

Bij Muara Berau voor de kust van Indonesië overvielen drie gewapende piraten in een houten bootje een voor anker liggende bulkcarrier. De piraten gijzelden een bemanningslid en knevelden hem. Daarna gingen ze op dievenjacht op het schip, maar het bemanningslid wist zich te bevrijden en alarm te slaan. Daarop gingen de piraten er vandoor. Ze namen persoonlijke eigendommen van de bemanning mee.

Tanker

Bij Belawan voor de kust van Indonesië probeerden vier piraten aan boord van een voor anker liggende tanker te komen. Een van de piraten probeerde aan boord te komen, maar dit werd gezien door een van de bemanningsleden. De piraat droop af, maar een andere wist wel aan boord te komen. Hij verdween nadat alarm was geslagen en alle bemanning in gereedheid was gebracht om de overval af te slaan. De piraten konden uiteindelijk niets meenemen. (Bron: IMB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

Bekijk het laatste nieuws over piraterij in het dossier