Piraten kapen grootste ‘message in a bottle’ van de wereld

799

Piraten kapen ’s werelds grootste ‘message in a bottle’

Piraten hebben ten oosten van Barbados de grootste ‘message in a bottle’ van de wereld gekaapt. De Noorse frisdrankfabrikant Solo liet de 2,5 ton zware fles als marketingstunt bij het Spaanse Tenerife te water.

De fles was uitgerust met zonnepanelen, een camera en GPS. De bedoeling was dat het Noorse publiek zou raden waar de fles uiteindelijk terecht zou komen. Maar zover kwam het niet.

Roemloos ten onder

Na 145 dagen was de verbinding met de fles verbroken. Piraten hadden ’s werelds grootste fles Piraten kapen ’s werelds grootste ‘message in a bottle’met al die apparatuur erop zien drijven en gekaapt. Het project leek daarmee een roemloos einde te gaan beleven. Ruim dertig dagen later vond de kustwacht van Venezuela de fles alsnog. De fles dreef zo’n honderd mijl ten noorden van de kust van Venezuela in de Los Roques archipel.

Terug

De frisdrankfabrikant wilde de fles terug naar Noorwegen hebben. Hoewel de fles niet in een container paste, bracht Maesk Line ‘de message in a bottle’ van Venezuela naar Noorwegen. Nog net op tijd voor het einde van de marketingcampagne… (Bron: Maersk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief