Pieter Schelte levert 440 bedrijven 700 miljoen euro op

682

Pieter Schelte levert 440 bedrijven 700 miljoen op

ROTTERDAM – De Pieter Schelte is gearriveerd in Rotterdam. Met een lengte van 382 meter en een uitzonderlijke breedte van 124 meter is dit het grootste schip ter wereld. Het is ontworpen en ontwikkeld door het Nederlands-Zwitserse offshorebedrijf Allseas.

De Pieter Schelte is in Rotterdam om de komende vier maanden te worden afgemonteerd op het binnenmeer van de Maasvlakte 2. Er komen onder andere 65 meter lange draagarmen aan het schip. Inclusief deze werkzaamheden wordt de spin off van de totale bouw van het schip voor het Nederlandse bedrijfsleven geschat op 700 miljoen euro. Daarbij zijn 440 verschillende Nederlandse bedrijven betrokken.

Alles over de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereldOffshore op de Maasvlakte

‘De komst van de Pieter Schelte naar Rotterdam past in het beleid van het Havenbedrijf dat erop gericht is de Rotterdamse offshore sector verder te versterken’, aldus Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf. ‘Daartoe ontwikkelt het zowel in het bestaande gebied als op de Maasvlakte nieuwe haventerreinen speciaal voor deze sector. Zo heeft onlangs Franklin Offshore Europe zich gevestigd op RDM Rotterdam.’

Daarbij biedt de Maasvlakte mogelijkheden op bestaande terreinen, nog nieuw te ontwikkelen terreinen en ook zijn de percelen water op Maasvlakte 2 nuttig in te zetten voor de offshore. De markten waar naar gekeken wordt zijn de ontmanteling van olie en gas platformen, het faciliteren van de bouw van windparken, (de)mobilisatieprojecten en vestiging van grootschalige maak- en assemblage industrie.

900

In Rotterdam en omstreken zijn ruim 900 bedrijven actief in de maritieme en offshore industrie. Het gaat daarbij om toonaangevende bedrijven als Allseas, Keppel Verolme, Mammoet, Heerema, Damen en Boskalis. (Bron: Haven Rotterdam)

Lees ook:
Voor wie er niet bij kon zijn; de Pieter Schelte in zes video’s
Alles over de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld
Grootste schip ter wereld donderdag in Rotterdam
Allseas monteert grootste schip ter wereld af in Rotterdam

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief