Pier Eringa wordt nieuwe president-directeur ProRail

792

UTRECHT – Pier Eringa (53) wordt per 1 april de nieuwe president-directeur van ProRail. Eringa is momenteel bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en was voorheen onder meer korpschef van politie, directeur in het openbaar vervoer en gemeentesecretaris.

Pier Eringa wordt nieuwe president-directeur ProRailPatrick Buck, die de afgelopen maanden de functie van president-directeur waarnam, gaat zich na de inwerkperiode van Pier Eringa, weer volledig richten op zijn rol als directeur Projecten van ProRail. Buck vervulde de functie nadat in juli Marion Gout-van Sinderen vertrok.

Verbind leider

Volgens voorzitter van de Raad van Commissarissen Hans Alders heeft ProRail een man als Eringa nodig om ProRail beter te laten presteren in het belang van de reizigers en verladers. ‘Eringa is een verbindend leider die als geen ander weet hoe je verschillende partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar brengt. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de samenwerking met NS en de andere vervoerders nog verder gaat verbeteren. ProRail zal zich onder Eringa nog meer bewust worden van haar belangrijke maatschappelijke taak. Ik wens hem daarbij veel succes.’

Complexe omgeving

Eringa laat weten zeer uit te kijken naar de uitdagingen die hem. ‘ProRail is een prachtig bedrijf dat midden in de samenleving opereert en een belangrijke rol speelt in de mobiliteit van Nederland. Ik zie ernaar uit om samen met alle ProRailers aan de slag te gaan met de kwaliteitsverbeteringen. Daar waar daadkracht moet samengaan met diplomatie, luisteren en verbinden, liefst in een complexe omgeving, voel ik me het best op mijn plek.’

Nevenfuncties

Eringa bekleedt momenteel de volgende nevenfuncties. Hij is voorzitter van  de Raad van Toezicht van Aveleijn, een zorginstelling voor cliënten met een verstandelijke beperking, vice-voorzitter Commissie van Toezicht beheer Nationale Politie, voorzitter Raad van Toezicht sectie amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond KNVB en vice-voorzitter Bondsbestuur.

Pier Eringa woont samen, heeft twee voetballende tienerzoons. Hobby’s zijn hardlopen en ‘het buitenleven’. (Bron: ProRail)

Lees ook:
Topvrouw ProRail vertrekt

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief