Peters Shipyards stuurt personeel vanwege problemen naar huis

485

Scheepsbouwer Peters Shipyards in Kampen heeft woensdagmiddag alle werknemers naar huis gestuurd. De werf kwam in de problemen nadat een klant de financiering van een schip in aanbouw niet rond kreeg.

FNV Bondgenoten sprak dinsdagochtend al met de directie van de werf. Volgens FNV werkt de directie van Peters een aantal scenario’s uit dat het Peters Shipyards stuurt personeel vanwege problemen naar huisbedrijf uit de problemen kan helpen. In afwachting daarvan zijn de ruim honderd personeelsleden naar huis gestuurd.

Greenstream
In maart 2013 werd op de werf in Kampen nog ’s werelds eerste, volledig door LNG (Liquid Natural Gas) aangedreven binnenvaarttanker te water gelaten. Deze LNG Greenstream Tanker is ontworpen en gebouwd door Peters Shipyards en wordt geëxploiteerd door het Nederlandse Interstream Barging (ISB). Dit was het eerste van twee nieuwe, op LNG varende binnenvaarttankers die Shell gaat charteren.

1896
Peters Shipyards begon in 1896 in Dedemsvaart als nieuwbouw- en reparatiewerf voor de binnenvaart. Na een gestage groei is de werf in de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisd naar de huidige locatie in Kampen. Ruim tien jaar geleden is, vanuit de ervaring in de binnenvaart, via ‘short sea shipping’ de ontwikkeling van zeeschepen gestart. De laatste jaren richt Peters Shipyards zich volledig op de nieuwbouw van schepen. (Bron: De Stentor)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief