Peter Sierat verlaat TLN

415

ZOETERMEER – Directeur Peter Sierat (58) verlaat Transport en Logistiek Nederland (TLN). Sierat blijft tot en met 31 maart actief in zijn rol als algemeen directeur. Na twintig jaar TLN gaat hij daarna een andere invulling geven aan zijn carrière.

Peter Sierat verlaat TLN‘Nadat ik de organisatie door twee fusies, met KNV Goederenvervoer en FENEX, heb geleid en de organisatie sterk heb vernieuwd, kan ik TLN met een gerust hart overdragen. TLN is in de basis klaar voor de toekomst, het is nu aan nieuwe mensen om daar verdere invulling aan te geven.’

Vanaf 1995

Sierat startte in 2009 als algemeen directeur bij TLN, nadat hij eerder als bestuurder voor de vereniging actief was. Vanaf 1995 heeft Sierat deel uitgemaakt van het TLN-bestuur. Hij richtte mede de deelmarkten Maritiem Containervervoer en Tank- en Silotransport op. Hij was dagelijks bestuurslid en van 2002 tot en met 2008 penningmeester van de vereniging. In die periode is een stevig financieel fundament onder TLN gelegd.

‘Het was een mooie uitdaging om in een moeilijke economische periode een ondernemersorganisatie te leiden, zeker in een tijd waarin de leden steeds veeleisender worden en het lidmaatschap niet meer vanzelfsprekend is’, schrijft Sierat. ‘De verandering van de organisatie, onder de naam TLN 3.0, is grotendeels afgerond; de kennisteams zijn geïnstalleerd en de mensen van relatiebeheer staan in de startblokken. Nu is de tijd aangebroken om het stokje over te dragen.’

Passie en energie

Het bestuur van TLN zegt met Peter Sierat afscheid te nemen van een directeur die lange tijd met veel passie en een grenzeloze energie de organisatie heeft geleid. ‘Hij was een vertrouwd gezicht bij leden en aanwezig als spreker op vele ledenbijeenkomsten. Wij wensen hem dan ook alle goeds toe met zijn toekomstige activiteiten en hebben er alle vertrouwen in dat wij hem in de wereld van transport en logistiek nog vaak terug zien.’ (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief