Peter Goedvolk nieuwe partner in LNG Bunkering Services

821

ROTTERDAM – De ondernemers Peter Versluis (Veka Group) , Gerard Deen (Deen Shipping) en Ed de Jong (IUVENIS) slaan de handen ineen met de Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk die onlangs het commodity, trading & logistics bedrijf COUNT oprichtte.

Peter Goedvolk nieuwe partner in LNG Bunkering Services‘Met de ervaring van Goedvolk voegen wij nu een handelsactiviteit toe aan onze onderneming waardoor weer een stap is gezet in het verder ontwikkelen van de LNG small scale markt in het ARA gebied’, aldus Gerard Deen van Deen Shipping.

LNG Prime

Eerder kondigde VEKA en Deen Shipping hun samenwerking aan onder de naam LNG Bunkering Services met de door VEKA Group te bouwen eerste LNG bunker tanker LNG Prime. Deze heeft een lengte van negentig meter en een laadcapaciteit van 1.000 ton LNG. De LNG Prime neemt de bunkeringen voor LNG Bunkering Services voor haar rekening in het ARA gebied. Vanaf begin 2016 start het schip met het bunkeren van zeeschepen.

Goedvolk vindt LNG small scale een uitdagende nieuwe marktontwikkeling. ‘En de handel in LNG past naadloos in de visie van COUNT waarbij handel in commodities en logistiek centraal staan. De LNG Prime vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de LNG bunker markt in het ARA gebied en met de toevoeging van de LNG handelstak kan LNG Bunkering Services de vraag naar LNG voor de internationale scheepvaart volledig aan.’

Veel ervaring

Peter Versluis zegt met de bouw van de eerste zeegaande LNG carrier Pioneer Knutsen’, veel ervaring te hebben opgedaan. Ook werd enkele jaren geleden een LNG schip ontwikkeld dat honderd procent op de boil-off vaart. ‘Met de Pioneer Knutsen lieten we zien dat VEKA klaar is voor de toekomst. Al onze knowhow die we hebben opgedaan bij dit schip hebben we gebruikt voor de ontwikkeling van de LNG Prime. VEKA maakt momenteel het verschil in design, de special cargo tanks (eigen ontwerp) en de voortstuwing voorstuwingstechniek.’ (Bron: LNG Platform)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief