Peter de Rooy Lean and Green Logistics Ambassadeur

724

DELFT – Peter de Rooy is benoemd tot Lean and Green Logistics Ambassadeur. Deze persoonsgebonden titel is geïntroduceerd door Connekt. ‘Delen is het nieuwe vermenigvuldigen’, aldus de kersverse Lean and Green Ambassadeur.

Peter de Rooy Lean and Green Logistics AmbassadeurDe dertien Lean and Green Ambassadeurs ondersteunen het doel van Lean and Green door meer aandacht te vestigen op de urgentie van en de kansen voor duurzame mobiliteit. Peter de Rooy draagt de titel op basis van zijn inspanningen voor duurzame ontwikkelingen in de logistiek. Samen met de andere twaalf Ambassadeurs stimuleert hij bedrijven om deel te nemen aan het programma Lean and Green, door bijvoorbeeld koploper te worden.

Koplopers

Koplopers zijn organisaties die zich aan de doelstelling van het programma verbinden: een minimale reductie van 20% van hun CO₂-emissie binnen een periode van 5 jaar. In de logistiek kan die doelstelling worden bereikt door optimalisatie van de logistieke processen en daarmee verbetering van ketenprestaties en winstgevendheid.

Lean and Green begon als stimuleringsprogramma voor een duurzame logistiek. Inmiddels kunnen bedrijven en overheden zich ook met de Lean and Green Personal Mobility Award & Star(s) onderscheiden. Slimme oplossingen die de Lean and Green Community helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren komen in aanmerking voor het predicaat Lean and Green Solution.  De 13 Lean and Green Ambassadeurs verdelen zich over deze drie aandachtsgebieden.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief