Persoonscertificering thema van OCBdag 2013

740

Het Onderwijscentrum Binnenvaart (OCB) houdt op woensdag 20 november de OCBdag 2013. Dit jaar heeft de OCBdag als thema persoonscertificering.

Persoonscertificering thema van OCBdag 2013Naast diploma’s wordt steeds vaker een bewijs van vakmanschap en professionaliteit gevraagd in de vorm van certificaten of getuigschriften. Aan de bemanningen van binnenvaartschepen worden steeds hogere eisen gesteld. Welke ontwikkelingen zijn te verwachten voor de binnenvaart? En hoe spelen wij hier als sector slim op in?

Persoonscertificering
Persoonscertificering is een middel om vakmanschap aan te tonen en ondernemerschap te stimuleren. Daarnaast is het ook de mogelijkheid voor werknemers om zich te onderscheiden van anderen en zo het eigen carrièreperspectief te vergroten.

Persoonscertificering is geen momentopname, maar vereist veelal geregelde bijscholing en toetsing van kennis en kunde. Dit geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat werkzaamheden door iemand met een persoonscertificaat professioneel uitgevoerd worden. Het persoonscertificaat kan dienen als een soort kwaliteitsgarantie.
De binnenvaart kent nog geen systeem voor persoonscertificering. Voor vrachtwagenchauffeurs, lassers, kraanmachinisten en vele andere beroepen is een persoonscertificering inmiddels verplicht voor de uitoefening van hun beroep.

Geef uw mening
OCB nodigt u uit om op 20 november met sectorgenoten gezamenlijk te verkennen hoe persoonscertificering in de toekomst een toegevoegde waarde voor de binnenvaartsector biedt.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter