Periskal neemt NoorderSoft over

619

WUUSTWEZEL – Maker van navigatie-software voor de binnenvaart Periskal heeft Noordersoft, de makers van PC-Navigo, overgenomen. Periskal maakt onder meer de Periskal ECDIS viewer en Periskal Radar Overlay

Periskal neemt NoorderSoft overPeriskal en NoorderSoft bestaan ongeveer even lang: beide zijn begin negentiger jaren op de markt gekomen met softwareproducten voor de binnenvaart (Periskal met de bekende kaartviewers, NoorderSoft in eerste instantie met reisplanning). Hun beider geschiedenis gaat heen en weer tussen samenwerking en concurrentie. De twee bedrijven hebben elkaar in ieder geval al die jaren uitgedaagd tot nog betere programma’s en daardoor bijgedragen aan de grote hoeveelheid nu beschikbare hulpmiddelen voor de navigatie. Niet voor niets bestrijken ze gezamenlijk de hele markt, van de ‘top-of-the-bill’ producten van Periskal tot en met de relatief betaalbare oplossingen van NoorderSoft.

Uitdagingen

Voor beide bedrijven zijn de uitdagingen ook al jaren dezelfde: de technische omgeving wordt snel ingewikkelder (snellere computers, meer gebruik van Internet, mobiele platforms, tablets en smart phones) en de eisen van de gebruikers gaan steeds verder. Om alle ontwikkelingen bij te houden was NoorderSoft al enkele jaren te klein. Door letterlijk de koppen bij elkaar te steken, ontstaat nu de mogelijkheid om met dezelfde inspanning voor beide bedrijven tegelijk nieuwe mogelijkheden te creëren, en ontstaat er ook ruimte voor allerlei broodnodige vernieuwingen.

Continuïteit

De vorige eigenaren van NoorderSoft zien met de samenwerking NOG een probleem opgelost: dat van de continuïteit voor PC-Navigo. Met een naderend pensioen zou zonder de samenwerking het risico hebben bestaan dat de software op termijn zou doodbloeden. Door de overname is de toekomst van PC-Navigo verzekerd en kunnen de klanten rekenen op blijvend onderhouden materiaal.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief