Peiling afgifte afval in de binnenvaart

637

De binnenvaartorganisaties BBU, CBRB en Koninklijke Schuttevaer, vragen binnenvaartschippers op internet een peiling in te vullen over het inzamelen van niet-oliehoudend KGA (klein gevaarlijk/chemisch afval) en restafval (huisvuil en bedrijfsmatig restafval) en wat de daarvoor gewenste infrastructuur is. De ASV is gevraagd om mee te doen aan deze peiling, maar zij heeft besloten hiervan af te zien.

Peiling afgifte afval in de binnenvaart‘Hoeveel bent u bereid om te betalen voor de afgifte van uw (bedrijfs-)afval? Een gemiddeld bedrijf in het MKB betaalt € 350,- per maand voor afgifte van bedrijfsafval, in een container van 800 kg. Een gemiddeld huishouden betaalt, afhankelijk van de gemeente, een afvalstoffenheffing van € 250,- tot € 400,- per jaar. Wij stellen u deze vraag omdat Rijkswaterstaat voornemens is u als gebruiker per 1 november 2013 te gaan laten betalen voor de afgifte van KGA , huisvuil en restafval langs de containers van de rijksvaarwegen.’

Het SAB biedt, als uitvoerder van Rijkswaterstaat, vanaf 1 november 2013 de volgende vrijwillige abonnementen aan voor de binnenvaart.

  • Basisabonnement  zonder milieuboten en middenkolk = afgifte mogelijk op 25 strategische plaatsen in Nederland, maar niet op de middenkolk van de Volkeraksluizen of bij milieuboten. Afgifte van KGA alleen mogelijk bij de milieudepots Nieuwegein en de Volkeraksluizen: € 550,66.
  • Basisabonnement = afgifte mogelijk op 25 strategische plaatsen in Nederland en bij milieuboten, maar geen vuilafgifte mogelijk op de middenkolk van de Volkeraksluizen. Afgifte van KGA bij zowel milieuboten als milieudepots: € 572,68.
  • Basisabonnement + 50 extra containers = afgifte mogelijk op 75 strategische plaatsen in Nederland en bij milieuboten, met uitzondering van  vuilafgifte op de middenkolk van de Volkeraksluizen. Afgifte van KGA bij zowel milieuboten als milieudepots: € 615,68.
  • Basisabonnement + middenkolk = afgifte mogelijk op 25 strategische plaatsen in Nederland, de middenkolk van de Volkeraksluizen en bij milieuboten. Afgifte van KGA bij zowel milieuboten als milieudepots: € 650,65.
  • Basisabonnement + 70 extra containers = afgifte mogelijk op 95 strategische plaatsen in Nederland, de middenkolk van de Volkeraksluizen en bij milieuboten. Afgifte van KGA bij zowel milieuboten als milieudepots: € 710,65.
  • Geen abonnement, afgifte alleen in de (binnen)havens en/of gemeenten die niet meedoen aan dit systeem.

Naar de peiling