PAX opent logistiek centrum in Alphen aan den Rijn

833

ALPHEN AAN DE RIJN – PAX Groep heeft onlangs in Alphen aan den Rijn haar multifunctionele logistieke centrum gericht op de bouw en industrie geopend. Verschillende logistieke disciplines en activiteiten komen hier samen. Sinds 1 maart is het pand aan de Eikenlaan operationeel en zijn de eerste logistieke activiteiten reeds gaande.

PAX opent logistiek centrum in Alphen aan den RijnDe vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn. Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast zal bijvoorbeeld NABEK vanuit deze strategisch gelegen locatie leveringen voor  doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden.

Verlengstuk

Met de opening van de vestiging in Alphen aan den Rijn worden er kansen gecreëerd voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten. Sjoerd Plantinga, algemeen directeur PAX Groep: ‘We willen ons steeds meer onderscheiden als project specialist en daarmee alle logistieke zorgen van de klant uit handen nemen. Ik zie de uitbreiding van deze logistieke activiteiten als verlengstuk waar met name bedrijven in de bouw en industrie profijt van zullen hebben. Daarnaast is er letterlijk en figuurlijk meer bewegingsruimte wat leidt tot flexibiliteit. Als een klant bijvoorbeeld een paar machines wil verschepen, maar deze eerst wil laten verpakken en een maand in opslag wil hebben, dan kan dat. Wordt dat onvoorziens een half jaar, ook geen probleem.’

PAX opent logistiek centrum in Alphen aan den RijnBufferlocatie

In het bijzonder voor bedrijven uit de regio zijn er voordelen. Zo kan deze vestiging  dienen als bufferlocatie als men bijvoorbeeld kampt met overflow of ruimtegebrek. Alle faciliteiten zoals een kantoorruimte voor externen, laaddocks en een douanehal zijn aanwezig, maar de waarde zit met name in de laagdrempeligheid. ‘Regelmaat of ad hoc, dat maakt niet uit. Eén telefoontje en de goederen kunnen worden ‘geparkeerd’ en weer opgehaald worden wanneer dat nodig is. Bovendien is Alphen aan den Rijn met Schiphol en Rotterdam op respectievelijk 20 en 50 kilometer afstand een praktische uitvalsbasis’, aldus Plantinga.

Overnames

Het pand is altijd eigendom geweest van Schouten Transport, maar werd begin deze eeuw overgenomen door PAX Groep. Na enkele jaren lag de focus steeds minder op warehousing en distributie voor retailkanalen. PAX Groep wilde zich meer richten op de logistieke dienstverlening voor de bouw en industrie en daarom werd Schouten Transport in 2012 verkocht aan Van Uden. Het pand bleef echter in bezit van PAX Groep en derhalve werd afgesproken dat Van Uden het pand voor twee jaar ging huren.

Vers bloed

Gerard Dagevos is aangesteld als site manager en is daarnaast verantwoordelijk voor alle op- en overslagactiviteiten. Dagevos, zelf ook woonachtig in Alphen aan den Rijn, is 24 jaar werkzaam geweest bij Schouten Logistiek en fungeerde de afgelopen 2 jaar als vlootmanager bij Van Uden. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: ‘We gaan het pand nieuw leven inblazen en zodoende kunnen verschillende partijen hier voordeel mee doen. Een mooie uitdaging en samen met een enthousiaste groep mensen ga ik mijn uiterste best doen om deze nieuwe site een succesvol onderdeel te laten zijn van de PAX Groep.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief