PAX Groep sponsort Verkooijen Rally Sport

430

Na een afwezigheid van enkele jaren sponsort PAX Groep opnieuw het uit Oirschot afkomstige team Verkooijen Rally Sport. Het logo van PAX Groep was vanaf de Hellendoorn Rally, 19 en 20 september, te zien op de Ford Fiesta R2. Hier werd na een geweldige strijd de eerste plaats in de Ford Fiesta Sport Trophy behaald.

In het rallyseizoen 2007 prijkte de naam PAX Groep voor het eerst op de Prodrive Subaru rallybolide van Verkooijen Rally Sport met aan het stuur de ervaren rallyrijder Nelis Verkooijen. Het seizoen daarna werd met steun van onder andere sponsor Pax Groep een nieuwe rallyauto ingezet, een Subaru Impreza N14 Groep N. De doelstelling van het team om met de Subaru N14, en de equipe met rallyrijder Nelis Verkooijen en zijn Belgische navigator Eddy Smeets, kampioen te worden bij de Rallyclinic Dutch Open, werd behaald.

PAX Groep sponsort Verkooijen Rally SportMats

Na het behalen van de kampioenstitel in 2010 werd de Subaru verkocht. De Stichting Rally Oirschot maakte plannen voor een volgend project, een nieuw beleid en doel: verder gaan met Verkooijen Rally Sport, een nieuwe rallyauto bouwen en als bestuurder een jong rallytalent coachen en opleiden. De keuze viel in 2013 op de 23-jarige Mats van den Brand. De rally-carrière van Mats is in 2013 gestart met een Nissan 350Z in de gelijknamige rally cup met coaching van Nelis Verkooijen, en begeleiding van het serviceteam van Verkooijen Rally Sport. Daarmee is in 2013 de eerste rallytitel behaald in dat kampioenschap. Het opvallende optreden en de prestaties van de nog weinig ervaren rallycoureur leidden ertoe dat Mats van den Brand werd verkozen tot KNAF Talent First, een erkende officiële status die mede ondersteund wordt door het NOC / NSF.

Tot op heden heeft KTF Mats van den Brand zijn status waargemaakt en heeft met de Ford Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport dit seizoen reeds drie overwinningen behaald bij de nationale Ford Fiesta Sporting Trophy. ‘Dit jaar wil ik mijn rallycarrière verder uitbouwen met een andere rallyauto, ook buiten de landsgrenzen. Beide keuzes zijn essentieel om te leren en om verder te kunnen komen in de rallysport. Het jaar 2014 wordt dan ook een van de belangrijkste op de zware weg naar de top van mijn sportieve loopbaan.’

Steun

Om de ambities waar te maken is het team altijd afhankelijk van de nodige steun. Cees Verkooijen: ‘Voor wat betreft de nabije toekomst en plannen voor 2015 zijn we alweer volop in voorbereiding. Wij zijn dan ook zeer verheugd en dankbaar dat PAX Groep wederom heeft gekozen om ons team Verkooijen Rally Sport met KNAF Talent First, Mats van den Brand wederom te willen ondersteunen.’ (Bron: Verkooijen Rally Sport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief