Pax brengt sanitaire units voor asielzoekers naar Duitsland

788

LEEUWARDEN – Ten behoeve van de opvang van asielzoekers heeft PAX Bouw- en Industrieservice met spoed 16 units naar Duitsland gebracht. De units met sanitaire voorzieningen zijn geplaatst bij de opvangcentra in Gelnhausen en Heiligenhaus.

Pax brengt sanitaire units voor asielzoekers naar DuitslandDe enorme toestroom van met name Syrische, Eritrese en Afghaanse vluchtelingen leidt de laatste weken ook in Duitsland tot problemen. Sommige opvangcentra zijn niet bestand tegen de hoge aantallen en het ontbreekt met name aan voldoende sanitaire voorzieningen.

Haastwerk

Uitbreiding van deze sanitaire voorzieningen was ook dringend nodig in Gelnhausen en Heiligenhaus nadat hier afgelopen week wederom vluchtelingen zijn geplaatst. Zestien sanitaire units van Hamburg Verhuur bieden uitkomst. Gezien de haast, zijn deze units door PAX Bouw- en Industrieservice binnen twee dagen vervoerd en geplaatst. Inmiddels worden de units al volop gebruikt.

Duitsland verwacht dat het aantal asielaanvragen dit jaar op 800.000 uitkomt. De regering maakte vorige week de nieuwste prognoses bekend. Duitsland ging eerder uit van 450.000 asielzoekers, zoals in voorgaande jaren ook het geval was.