Parlevliet & Van der Plas is de nieuwe eigenaar van Heiploeg

838

Parlevliet & Van der Plas (P&P) is de nieuwe eigenaar van Heiploeg. Onderdeel van Heiploeg is ook transportbedrijf Heitrans. De naam van het nieuwe bedrijf wordt Heiploeg International.

Parlevliet & Van der Plas nieuwe eigenaar Heiploeg‘De overname is een welkome, aanvullende activiteit ter versterking van het eigen business model’, zegt Diek Parlevliet, directeur van P&P. ‘Met onze jarenlange kennis en ervaring in visserij, verwerking  en afzet van visproducten hopen we Heiploeg in normaal vaarwater te brengen. Naast pelagische en demersale vissoorten betekent het voor P&P een uitbreiding van het visassortiment naar garnalen.’

Met de overname van Heiploeg verwerft P&P tevens visserijactiviteiten in Suriname (reeds MSC gecertificeerd) en Brits Guyana, waaronder 38 garnalenschepen en verwerkingsfaciliteiten aan wal. Deze bieden werkgelegenheid aan ongeveer 850 mensen. Verder heeft de onderneming een garnalen pel-atelier in Marokko waar ongeveer 2000 mensen werkzaam zijn. In Zoutkamp werken 300 mensen in het hoofdkantoor en de verwerkingsfabriek, waar Noordzee- en tropische garnalen worden verwerkt  en uitgeleverd aan afnemers. (Bron: P&P)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter