PACCAR MX-11 motor wint Ierse Truck Innovation Award

527

De PACCAR MX-11 Euro 6-motor is in Ierland onderscheiden met de ‘Truck Innovation Award’. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de jaarlijkse ‘Fleet Transport Awards’. De motor ontving de prijs vanwege zijn ultramoderne technologie, die resulteert in maximale betrouwbaarheid, een laag brandstofverbruik en een laag gewicht voor een hoog laadvermogen.

PACCAR MX-11 motor wint Innovation Award‘Bij de ontwikkeling van deze nieuwe zescilinder dieselmotor begon DAF met een leeg vel papier’, aldus Jarlath Sweeney, juryvoorzitter van de Fleet Transport Awards en hoofdredacteur van het gezaghebbende Ierse vakblad Fleet Truck. ‘Door zoveel mogelijk functies te integreren en door toepassing van geavanceerde technologieën zoals dubbele bovenliggende nokkenassen en hogedruk common rail brandstofinspuiting, is de nieuwe PACCAR MX-11 motor een prachtig voorbeeld van moderne motorenontwikkeling. De PACCAR MX-11 biedt toegevoegde waarde voor de transportondernemer en voldoet tegelijkertijd aan de stringente Euro 6 emissie-eisen.’

‘Kleinere slagvolumes’

‘De nieuwe PACCAR MX-11-motor past volledig binnen de trend naar het realiseren van hoge rendementen met kleinere slagvolumes’, aldus Ron Borsboom, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Productontwikkeling. ‘De belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling waren hoge prestaties, een laag eigen gewicht en een gunstig brandstofverbruik, naast uiteraard maximale betrouwbaarheid en levensduur en een optimale voertuigbeschikbaarheid. Uit heel Europa krijgen we positieve klantenreacties over de PACCAR MX-11 motor. We zijn vereerd met deze Truck Innovation Award; het is een prachtige erkenning.’ (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief